Česká delegace na setkání Mezinárodní komise pro vrtulníkové létání

16.11. proběhlo v Bruselu setkání komise pro vrtulníkové létání Mezinárodní letecké federace (The FAI Rotorcraft Commission). Za Českou republiku se účastnili Andy Migus a Marek Vašťák. Dále byli přítomni delegáti z Německa, Francie, Velké Británie, Rakouska, Švýcarska, Polska a Ruska. 

Na zasedání se procházely výsledky sezóny 2019 v sérii soutěže Světového poháru ve vrtulníkovém létání (World Helicopter Cup) a v Otevřeném mistrovství ve vrtulníkovém létání (Open Helicopter Championship).

Dále se projednávaly plány na rok 2020, hodnotila se rizika spojená s organizací soutěží a všeobecná antidopingová pravidla.

S ohledem na vývoj a růst zájmu o vrtulníkový sport se probíralo celosvětové promo helisportu. První vlaštovkou je zveřejnění oficiálního promo videa, ktere je ke shlédnutí na Facebooku AeČR: https://www.facebook.com/aeroklubCR/videos/422620671750084/

Andy Migus k tomu dodává, že se jedná o velmi atraktivní letecký sport, který se koná před zraky diváků v malé výšce a že příští rok se bude na závodech určitě na co dívat, jelikož se předpokládá účast minimálně 12 posádek ze 4 zemí, včetně aktualních mistrů světa z Ruska.