Úspěšná česká reprezentace na otevřeném mistrovství v tunelovém létání v Polsku

V termínu 21. – 23. 11. ve větrném tunelu Flyspot Katowice proběhly závody Flyspot Polish Open, tedy Otevřené mistrovství Polska. Česká výprava ve složení tří FS4 týmů, jednoho DW2 týmu a dvou freestyle účastníků se na závodech rozhodně neztratila.

V kategorii FS4 AAA vyhrály jednoznačně HF Cubs s 274 body, což je zatím nejlepší Český výsledek v kategorii AAA vůbec. Druhé družstvo z Ruska zůstalo za nimi o 20 bodů a třetí Polky o více jak 30 bodů.

V kategorii FS4 AA byla situace úplně jiná. Pět týmů se pohybovalo v rozmezí pár bodů až nakonec Češi HF Dragonflies skončili třetí po 11. kole, které rozhodlo o druhém a třetím místě. Český tým porazil Mad team z Polska, který si tím zajistil druhé místo. Zlato si odnesly Polky z týmu Ladies Power. A druhý český tým, jež závodil v této kategorii – HF Flying Rebels – byli jen o bod za HF Dragonflies, což ale stačilo pouze na 4 místo.

A i ze třetí disciplíny, kam Česká republika vyslala své reprezentany, si náš tým odváží cenný kov. Tobiáš Chaloupka „vylétal“ stříbro v disciplíně Freestyle.

Všechny výsledky jsou zde: http://www.intimescoring.com/InTime/InTimeMeetDetails.aspx?CID=49&DBID=1121&MID=1040&IT=1  

Text: Jan „Gejza“ Klapka

Report otce Víta Sepekovského, který za Českou republiku závodil v disciplíně Freestyle spolu s Tobiášem Chaloupkou:

Do Polska jsme vyrazili již ve čtvrtek odpoledne vlakem z hlavního nádraží ve složení Tobiáš Chaloupka, Vít Sepekovský junior, oba v kategorii freestyle open, neboť juniorská kategorie kam Víťa patří nebyla vypsána a Vít Sepekovský starší jako doprovod. Když jsme nastoupili do vlaku zjistili jsme, že sedadla jsou orientována pouze v jednom směru a tak se stalo, že z Prahy do polských Katowic jsme celou cestu couvali. Když jsme se pak v Katowicích ubytovali šli jsme ihned do tunelu vyřídit administrativní formality a na trénink včetně speed checku (pozn. zkouška rychlosti větru v tunelu).

V pátek nás čekala rozcvička, snídaně a zahájení závodu. Ve freestylu se létala tři kola (2x volná a 1x compulsory). Tobiáš se po prvním dnu umístil na výborném druhém místě za Majou Kuczinskou. Víťa hned v prvním kole udělal zásadní chybu – vynechal část sestavy a skončil na pátém (posledním) místě, které se mu pro výraznou bodovou ztrátu už nepodařilo opustit.

Druhý den se pokračovalo compulsory a free rutinou. Tobiáš vybojoval výborné druhé místo v kategorii Freestyle open a Vítek po úvodním nezdaru nestačil na dospěláky a zůstal na pátém místě za talentovanou polkou Kingou Bala.

Text: Vít Sepekovský