Mladý nadějný junior v Indoor Skydiving? Vít Sepekovský ovládl mistrovství Německa

Ve dnech 29. až 30. března 2019 proběhlo v Mnichově 2. Otevřené mistrovství Německa, kterého se zúčastnil i český juniorský závodník.

Po neúspěchu na MČR v lednu 2019 v Praze, kde po nevydařeném čtvrtém kole Vítek obsadil ve freestyle disciplíně až 3. místo, zintenzivnil Vítek s trenérem Jakubem Harrerem tréninkový plán se zaměřením na odstranění chyb z MČR a zdokonalení free rutiny. Cílem byla účast na blížících se závodech v Rakousku, Německu a dalších zemích. V Rakousku bohužel nebyla vypsaná freestyle disciplína, a tak se nejbližším cílem stala kompetice v Německu.

Jelikož byl Vítek jediným účastníkem z České republiky, jeli jsme do Mnichova karavanem, který mu poskytoval zázemí i po celou dobu soutěže. Do Jochen Schweizer areny jsme dorazili ve čtvrtek 28. března dopoledne, kdy měly být dle propozic speed checky, ale tunel byl již zcela obsazen. Tímto nám vznikl volný půlden na seznámení se s organizací, chodem tunelu, a také odpočinek po cestě.

Organizace závodů byla na velmi dobré úrovni. Časové plány byly vyvěšeny přehledně, včas a platily po celou dobu soutěže. Vzhledem k tomu, že se jednalo především o německý šampionát a faktu, že místní tunel znají, nebyl velký prostor na trénink a speed check. To nás trochu překvapilo, ale pořadatel umožnil Vítkovi 4 x 2,5 min mezi soutěžními koly v pátek odpoledne (čehož využila též polská výprava), kdy jsme museli trochu narychlo upravit sestavu vzhledem k jinak otočeným osám a vstupu do tunelu oproti tunelu v Praze.

V sobotu probíhal vlastní závod Freestyle Solo U 16 (do 16 let). Celkem bylo 7 bodovaných kol. Vítek startoval v 11:16 do prvního kola (speed con test), pak cca po 40 minutách na sestavy free rutina-compulsory-free rutina-compulsory- free rutina-speed con test. Celkem se v disciplíně  účastnilo 13 juniorů z Německa, Polska a ČR. Vítek startoval jako 12tý. Po prvním kole (světelný speed con test) byl na společném pátém místě, což nebylo moc dobré, ale v druhém kole díky náročné free rutině a vynikajícímu tréninku pod vedením Jakuba Harrera se posunul do čela závodu, kde se mu podařilo setrvat až do konce. Vzdorovat Jule Schweizer z domácího tunelu Jochen Schweizer arena nebylo jednoduché, ale Vítek 1. místo uhájil.

Jako otec bych chtěl Vítkovi poděkovat za snahu a výkon a věřím, že ho tato soutěž posunula zase o kousek dál.

Vít Sepekovský,
Otec a doprovod