Moravský pohár v parašutismu je u konce

8. září proběhla v Olomouci poslední soutěž Moravského poháru – Olomoucký pohár. Při celkem slušné účasti 25 závodníků nám přálo počasí, a i když občas pozlobila nízká oblačnost, stihli jsme plný program. Díky zejména pořadatelům, rozhodčím i posádce An-2 vše klapalo na jedničku.

Soutěž nakonec ovládla Lenka Buršová, která zvítězila i v Olomouci. V letošním roce neměla na Moravě konkurenci a ovládla tak i celkové pořadí Moravského poháru. Celý rok se v podstatě bojovalo jen o druhé místo, které nakonec vybojovala Katka Špotáková jak v Olomouckém poháru, tak díky tomu i celkově v tom Moravském. Třetí místo obsadil v Olomouci nestárnoucí Jirka Blaška. V Moravském poháru obsadil třetí místo Rosťa Salamon a čtvrtá byla Blanka Vojtková. Tři ženy mezi prvními čtyřmi závodníky – to tu ještě nebylo. Gratulujeme vítězům i všem zúčastněným.

Soutěž kadetů (závodníci do 400 seskoků celkem) ovládl bezkonkurenčně Petr Hlaviczka.

Moravského poháru se zúčastnilo v průběhu celého roku celkem 30 závodníků. Bohužel pouze sedm z nich bylo na všech čtyřech soutěžích. Přejme si, aby byl ten příští rok lepší a závodníků na soutěžích více, nebo alespoň stejně.

Martina Bednářová