Reprezentační juniorský kemp v Hronově

Po loňském roce, kdy Odborná sportovní komise pro plachtění rozhodla o pořádání soustředění mladých nadějných plachtařů, se tento rok sešly juniorské naděje na rozdíl od loňských Zbraslavic v Hradeckém kraji a to konkrétně na letišti Hronov – Velké Poříčí.

Organizace se ujal zkušený Tonda Teichmann, kterému sekundovali dva zkušení plachtaři pověření plachtařskou komisí. A to reprezentační trenér Petr Krejčiřík a k ruce mu byl Ivan Harašta, který se o juniory stará. Za juniory pak sestava David Mach, Ivan Tvrdík, Tomáš Jílek, Jan Zapletal, Daniel Ryba, Tomáš Moravec, Jan Viskot a dvě mladé dámy Klára Teichmannová a Bára Moravcová.

Soustředění bylo organizováno formou soutěžního létání. Mladí plachtaři si tak mohli některé teoretické věci ověřit v praxi a také mohli letět se zkušeným piloty v dvousedadlovém kluzáku DuoDiscus. I když počasí nebylo plachtařsky ideální, štáb vyhlásil celkem 7 disciplín. Společně s juniory létali i členové aeroklubu Hronov.

Večer pak byly organizovány přednášky, které se vztahovaly k soutěžnímu létání. Cílem je mladé piloty připravit na mezinárodní soutěže a to hlavně na Mistrovství světa juniorů, které se bude létat příští rok v maďarském Szegedu. Letos se vybraná skupina juniorů zúčastní na stejném místě soutěže, která je generálkou na příští rok.

Na závěr poděkování, které patří celému AK Hronov za poskytnutí zázemí a zejména Tondovi Teichmannovi za koučování celého soustředění. Všem členům AK Hronov, kteří pomohli s provozem. A v neposlední řadě Ivanu Haraštovi a Petru Krejčiříkovi za vedení celé akce.

Jiří Cihlář