Otevřené Mistrovství Slovenska – příprava na MS 2018

V rámci přípravy na MS v letecké rally 2018, které se uskuteční příští rok v Dubnici nad Váhom, se reprezentanti ČR zúčastnili ve dnech 8. – 10. 9. 2017 Otevřeného Mistrovství Slovenské republiky v letecké rally, které uspořádal AK Dubnica nad Váhom v místě konání MS LR 2018.

V tradičně přátelském a pohostinném prostředí areálu Aeroklubu Dubnica nad Váhom na letišti Slávnica se díky dobrému počasí podařilo odletět 3 soutěžní etapy.

V první etapě zvítězila posádka Petr JONÁŠ a Lucie KRAMERIUSOVÁ z ČR, následována další českou posádkou Petr OPAT a Jan HAVLÍK a slovenskou dvojicí Róbert ŠOŠOVIČKA a Milan MRÁZIK.

Druhá etapa měla stejné vítěze, jako ta první, jen druhé místo tentokrát obsadila česká posádka Tomáš VALA a Ondřej POKORNÝ.

Ve třetí etapě zvítězili domácí Róbert ŠOŠOVIČKA před českými posádkami Tomáš VALA a Ondřej POKORNÝ na druhém a Petr OPAT a Jan HAVLÍK na třetím místě.

Vítězi Otevřeného mistrovství Slovenské republiky v letecké rally a zároveň Mistry Slovenska pro rok 2017 se stala slovenská posádka Róbert ŠOŠOVIČKA a Milan MRÁZIK, následovaná českými posádkami v pořadí Petr JONÁŠ a Lucie KRAMERIUSOVÁ, Petr OPAT a Jan HAVLÍK a Tomáš VALA a Ondřej POKORNÝ.

Prvními vice-mistry Slovenska se pro rok 2017 stali Ján ŠABLA st. a Peter ZAVACKÝ, druhými vice-mistry pak Martin NEVIDZAN a Vladimír VIDO.

Velmi potěšitelné je konstatování, že do české navigace se vrací opět ženy. Tuto skutečnost ocenil mimo jiné i Dr. Štefan VITTEK, president sdružení Air Sympatia Trenčín, který předal Lucii KRAMERIUSOVÉ a Lucii LAMPAROVÉ (navigátorce Jirky NEČASE) čestná ocenění. Také kvitoval dlouholetou spolupráci s realizačním týmem české reprezentace a poděkoval členům Aeroklubu Dubnica nad Váhom pod vedením ředitele soutěže Mgr. Štefana POHANKY za uspořádání této soutěže.

 

Výsledky