Mistrovství České republiky ve skupinové akrobacii čtyřčlenných týmů – Most 2017

Mistrovství bylo naplánováno na dny 1-3.9. 2017. Ve čtvrtek se sešli na registraci kapitáni většiny týmů a rozhodli o přesunu registrace na pátek odpoledne 1.9.

Počasí opravdu vypadalo velice špatně a páteční vývoj tomuto rozhodnutí dal za pravdu. I pře stále neuspokojivou předpověď se zahájení soutěže domluvilo na ráno v 8:00. Sešlo se 6 týmů v kategorii AAA a jeden v kategorii A. Počasí nebylo ideální, ale povedlo se odskákat v sobotu 7 kol a v neděli zbylé 3. Pouze jeden seskok museli 3 týmy opakovat. Je potřeba poděkovat organizátorům soutěže, především Radkovi Hnátkovi, který i v nesnadných podmínkách umožnil soutěž dovést do zdárného konce.

Od začátku soutěž probíhala dle očekávání a jednotlivé týmy se zařadily výkonností do předem očekávaných pozic. V kategorii A byly karty rozdány předem a tým soutěžil pouze sám se sebou a každým seskokem se jeho členové zlepšovali.

V kategorii AAA si týmy mezi sebou udělaly těžko překonatelné rozdíly již po prvních seskocích a na těchto pozicích setrvaly. Více je možné najít ve výsledkové tabulce. Letos bylo problematické pro týmy sehnat možnost trénování, i tak jsou výsledky na standardní úrovni, nejspíše díky možnosti trénovat „alespoň“ ve větrném tunelu v Praze.

Výsledky jsou k nahlédnutí zde:

http://nspace.co.za/intime/InTimeMeetDCDetails.aspx?CID=41&DBID=53&MID=249&MDCID=747&IT=1

http://nspace.co.za/intime/InTimeMeetDCDetails.aspx?CID=41&DBID=53&MID=249&MDCID=746&IT=1

Jan Klapka

 

Fotogalerie