Mistrovství Evropy v plachtění – den sedmý

Po šesti dnech vyčkávání se počasí umoudřilo a závodníci Mistrovství Evropy v plachtění mohli poprvé vyrazit na odletění jejich zadaných tratí. Na letiště je přišlo podpořit rozsáhlé obecenstvo a fanoušci rozhodně nebyli zklamaní. 

První start byl ve 12:00. tratě vedli převážně přes Vysočinu a jejich délka byla pro všechny třídy okolo 330 km. O 5 hodin později, přílety účastníků byl malý/velký letecký den. Ve 14:30 již byli ve vzduchu všechny třídy a šampionát opravdu započal. 

První letový den / sedmý závodní den na Mistrovství Evropy byl pro České piloty velice úspěšný. První místo v klubové třídě obsadil Tomáš Suchánek, sedmnácté pak Michal Lešinger. 

Ve standardní třídě pak první místo obsadil Miloslav Cink a druhé místo Pavel Loužecký. 

Výsledky v 20 metrové třídě nebyly tak úspěšné. Posádka Matěj a Tomáš Rendla museli po druhé otočném bodu nahodit motor a tak disciplínu nedokončili. Jan Horák s Jiřím Kusbachem obsadili v první disciplíně druhé místo od konce. 

Nechme se překvapit, jak se našim klukům bude dařit zítra, zda zvládnou udržet svoje přední pozice, a zda se reprezentantům ve 20 metrové třídě podaří dorazit ode dna. 

Veškeré výsledky naleznete zde.

Webové stránky šampionátu EGC 2017.