Mistrovství Evropy v plachtění – Den čtvrtý, pátý a šestý

Počasí si opravdu dává na čas. 4. závodní den, středa 26. července, byl meteorolog Jan Horák (přezdívaný Horác) pesimistický, za to stavěči tratí velice optimistický. Bohužel, pravdu měl Horác a ani 4. den se neletělo. Po 40 minutovém letu chrousta (pilot, který létá jako „předjezdec“, má obdobně výkonné letadlo jako soutěžící avšak nezávodí) bylo rozhodnuto o zrušení soutěžních tratí. Piloti si zvedli náladu mezinárodním večerem, kde všechny státy představily svá národní jídla a lihoviny. 

5. den, čtvrtek 27. července, briefing byl odložen z tradiční 10.hodiny na 11.hodinu. Celý den propršelo a okolo 18.hodiny večerní se udělalo okno mezi mraky. Tato pokročilá hodina nám nedávala dostatek času na odletění 1.disciplíny, a tak i 5.den byl neletový. Na odreagování závodníci měli možnost si jít „zapilotovat“ motokáry do Karting Areny. Odjelo se 76 10ti minutových slotů po čtyřčlenných družstvech.

6. den, pátek 28. července – dopoledne závodníky sužují vytrvalé přeháňky, dráha naštěstí díky dobrému odvodnění není ještě promáčená. Na ostatních plochách letiště už několikadenní deště začínají být znát. Tratě jsou vypublikované, soutěžící připraveni a teď už zbývá jenom čekat…