Freefly Camp Most

O slunném (sem tam nám zapršelo) červencovém víkendu (15.-16.) se na Mosteckém letišti uskutečnila menší freefly akce za podpory Aeroklub České republiky. Členům Aeroklubu České republiky byly hrazeny letenky. Drop zóna v Mostě je sportovním seskokům nakloněna a akci plně podpořila. Děkujeme tímto Radek Hnátek a Pavel Smeták.

V pátek v podvečer jsme se sešli na večeři v místí restauraci, a pak ještě pokračovali v konverzaci v hospodě na letišti. Ubytování bylo zajištěnopřímo na DZ. Kdo nedorazil v pátek, musel si v sobotu přivstat, jelikož sraz byl domluven na osmou raní. Počasí nám toho rána příliš nepřálo, a tak byl provoz posunut až na 11:30. Slunce se dralo ven seč mohlo a kolem 10:30 jsme se už připravovali na první seskok. Briefing proběh l dle pl ánu a než bys řekl švec, už jsme seděli v letadle, které mířilo do 4000m. Červené světlo ohlásí dvě minuty do výsadky, pak žluté znamená otevřít dveře a nakonec zelené značí povolení k opuštění letadla. Zrovna nám to vyšlo pěkně do mraku a téměř celý volný pád jsme se neviděli. I to se někdy stane. V průběhu dne dorazili ještě dva opozdilci, kteří se k nám rádi připojili. Skákali jsme ve dvou menších skupinkách po 3-4. LO zajistili Ivan a Radek z Mad Ravens. Jedna skupina pracovala na výskocích do sedáku a druhá do head downu. Pokud byla jen trochu možnost obě skupiny vyzkoušeli track. V sobotu jsme nakonec skočili pět krát a sešlo se nás celkem devět zájemců o freefly. K jídlu jsme využili letištní restauraci/bar a večer někteří zajeli na večeři do města. 
 Neděle se nesla v podobném duchu. Od rána usměvaví a milí tandem piloti se těšili z každého seskoku a radili méně zkušeným freefly skydiverům, jak se chovat na „jejich“ drop zóně. Je vždy hezké vidět, jak se snaží jeden skydiver druhému pomáhat. Skočili jsme si zase 5-6 krát a někteří účastníci museli akci večer opustit a v pondělí hurá nehurá do práce. Ti optimisticky naladění ještě doufali v pokračování zábavy i během pondělí. Marně. Počasí se k nám tentokrát otočilo zády a akci jsme kolem 12:00 ukončili. 
 Všem moc děkujeme za účast a těšíme se na další akci příští rok nebo i dříve.

Radek Meduna