Světový pohár v parašutismu – prověření připravenosti na Mistrovství Evropy v Černé Hoře?

Ve slovinském Bledu pokračoval další díl Světového poháru parašutistů v přesnosti přistání.

Českou delegaci reprezentovaly dva týmy parašutistů z Dukly Prostějov, tým Paraski CZ a ženský tým CZECH WOMEN TEAM. Čeští parašutisté byli opět úspěšní, a to dvěma zlatými medailemi a jednou bronzovou medaili.

Zlatou medaili přivezl Petr Chládek, kterému se dařilo v kategorii juniorů, kde výsledkem 7 cm porazil dalších 19 závodníků. A druhou zlatou medaili získala Danka Macichová s výsledkem také 7 cm, která ji vybojovala ve špičkové konkurenci 39 závodnic z celého světa. Tým CZECH REPUBLIC MILITARY TEAM A skončil celkově na třetím místě.

Ostatní týmy a jednotlivci sice medaili nepřivezly, ale rozhodně v konkurenci 225 závodníků, se neztratily.

Závod to nebyl vůbec jednoduchý,  problémy dělalo počasí, když se hodně střídaly podmínky. A dále parašutisty Dukly Prostějov při doskoku na elektronický disk několikrát zradila technika, díky tomu Hynek Tábor přišel v jednotlivcích o dělené 2. místo a skončil na děleném sedmém a tým ve složení Jiří Gečnuk, Hynek Tábor, Miloslav Kříž, Bonifác Hájek a Oldřich Šorf to posunulo z 2. na 3. místo. Rozhodčí chybu uznali ale při opakování seskoku se už nedařilo. 

Přesto je výsledek velkým úspěchem a výborným startem před Mistrovstvím Evropy, které začíná za dva měsíce v Černé Hoře.“

A na to, že se říká, že je přesnost přistání na ústupu, tak při účasti 225 závodníků, si dovolím říct, že tomu zřejmě tak není a že tato disciplína je pořád královskou disciplínou v parašutismu.