Olympijský běh – oslavy výročí založení Mezinárodního olympijského výboru

Po celé České republice odstartují ve středu 21. června v 18 hodin závody T-Mobile Olympijského běhu. Tisíce běžců tak sportem oslaví olympijské ideály a výročí založení Mezinárodního olympijského výboru.

Tradice běžecké oslavy Olympijského dne začala v Česku před třiceti lety a od roku 2015 se díky propojení se společností T-Mobile výrazně rozšířila. Loni se T-Mobile Olympijského běhu zúčastnilo 50 000 lidí a jako nejlepší běžeckou akci ho ocenil Český atletický svaz. „Zájem o T-Mobile Olympijský běh v posledních letech stoupá, a to jak mezi pořadateli, se kterými spolupracujeme, tak mezi běžci. Věřím, že se letos při oslavě olympijských myšlenek rozběhne 70 000 Čechů. A především mě těší, že se díky tomu v celé zemi budou připomínat olympijské myšlenky. V tomto závodě tak platí dvojnásob, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.
Dva zlaté závody proběhnou v Praze a Ostravě, připraveny jsou také tři stříbrné závody. Ostatní běhy jsou v kategorii bronzových. Rozdíl mezi kategoriemi je v ceně startovného, které činí 100 až 500 korun, v rozsahu servisu pro běžce a v počtu účastníků. Registrace k jednotlivým závodům probíhají na www.olympijskybeh.cz.
Kdo nebude mít možnost startovat na oficiálních závodech, může využít individuální výzvu v aplikaci Endomondo. „Na dálku se tak k Olympijskému běhu mohou připojit lidé, kteří budou 21. června v zahraničí nebo ve svém okolí nemají žádný oficiální závod. Moderní technologie umožňují, že se k olympijské myšlence může připojit opravdu každý,“ řekl generální ředitel T-Mobilu Milan Vašina.

Více informací a pozvánka ke stažení zde.