ISR Grand Prix 2016

V Holandském Roosedaalu se v sobotu 26. Listopadu 2017 konal 7. ročník otevřeného mistrovství Holandska.  Tohoto tradičního závodu se účastnilo 50 týmů z 9 různých zemí.  Z České republiky se účastnila výprava 4 týmů a rozhodně se neztratila.

Tým HF Flying Circus vyhrál kategorii AA svým nejlepším výsledkem v této kategorii – průměr 22,8 bodů. Byl to jejich poslední závod v této kategorii a od této chvíle již tento tým bude soutěžit pouze v nejvyšší kategorii AAA.

Hlavní část výpravy tvořily tři juniorské týmy.

HF Cubs  se v kategorii AA umístily na třetím místě a ukázaly, že jsou v budoucnosti schopny reprezentovat Českou republiku na nejvýznamnějších soutěžích. Bodový výsledek 17,63 na kolo bude do budoucna nutno ještě zlepšit, jestli budou chtít porazit své soupeře v juniorské kategorii na MS v Montrealu 2018

Tým HF Flies vybojoval svojí bitvu mezi 16 týmy kategorie A. Bohužel na medaili mu chyběli 2 body, ale 5-7 místo v konkurenci dospělých  se ziskem 16,75 bodů na kolo vůbec není špatný výsledek.

Tým HF Blue jako nejmladší se účastnil prvních mezinárodních závodů a byl to pro něj křest.  Mezi sedmi týmy dospělých se neztratili a skončili na 5 místě se ziskem 9,5 bodu na kolo.

Je potřeba poděkovat rodičům, kteří pomohli závodníky dopravit do vzdáleného Holandska a trenérům kteří se o ně v průběhu závodu starali.