Světový pohár v paraski 2016 zahájen

Ve dnech 15. – 17. ledna 2016 se sjel velký počet startujících k 1. závodu Světového poháru v paraski do rakouského střediska Alpendorf. Naši lyžující parašutisté tam rovněž nemohli chybět. Ve Ski Amadé v tuto dobu zrovna vládla pravá zima. První den bylo počasí vhodné pro seskoky a mistrně létající mladý pilot helikoptéry zvládl se všemi 59 parašutisty 4 kola seskoků!

Druhý den čekala na lyžaře dobře připravená trať obřího slalomu. Hustá mlha a sněžení ale bohužel neustále oddalovaly start závodu. Nakonec se s potížemi pořadatelům podařilo zvládnout alespoň jedno kolo slalomu. Třetí den se vyjasnilo a všichni závodníci v pohodě absolvovali páté kolo seskoků a vyhlášení vítězů nad panoramatem údolí St. Johann in Pongau.

Vyhlašování vítězů bylo pro naše barvy velmi příjemné!

Náš B tým ve složení Pavel Pígl, Petr Chládek, Jiří Černý a Radim Bednář velmi solidními výkony vybojoval 3. místo. A tým ve složení Milan Palo, Martin Gabla, Radek Šíma a Petr Chládek junior těsně zaostal na 4. místě. Tým C ve složení Martin Kumžák, Michal Javůrek, Jakub Rataj a Romana Taršinská obsadil 10. místo mezi 15 družstvy.

Pochvalu si zaslouží Petr Chládek za 2. místo mezi juniory a Romana Taršinská za 3. místo mezi ženami. Naši tedy stáli 3x na bedně! Ovšem mimořádnou pochvalu si zaslouží naši dva muži za umístění v soutěži jednotlivců a to Martina Gabla za 4. a Martin Kumžák za 5. místo. Taková umístění v soutěži mužů jsme v plné konkurenci již dlouho nedosáhli.

Přejme všem závodníkům, aby takto úspěšně pokračovali i v dalších závodech.

2.závod SP se bude konat v Unterammergau 19. – 21. února a celá letošní série SP bude uzavřena u nás doma ve Vrchlabí a Mladých Bukách 4. – 6. března. Pořadatelské přípravy na tento závod jsou v plném proudu.